15 april 2011

WRTS lijsten

Waarom wrts?
Op de site http://www.wrts.nl/ kun je heel gemakkelijk woorden oefenen. Je kunt luisteren hoe een woord wordt uitgesproken. Je leert wat de woorden betekenen. Je leert hoe je de woorden moet spellen. Je kunt bij het overhoren zelf kiezen op welke manier je dat wilt doen. Als je de betekenis van de woorden wilt oefenen van Nederlands naar Engels, kun je zelfs dat aanklikken. Kijk dus goed naar alle mogelijkheden en probeer het uit.

Kant en klare lijsten!
Om het je nog gemakkelijker te maken heb ik al lijsten voor je gemaakt en deze klaargezet om te delen. dit gaat super makkelijk. Hoe? Dat lees je hieronder
Zorg ervoor dat je een account hebt bij www.wrts.nl
Open jufwilmaengels.wrts.nl. Je krijgt nu een hele lijst te zien van alle woordenlijsten die al voor je klaar staan. Bovenaan zie je ook nog een kort lijstje met in het blauw onder andere de woorden Movers en Starters. Als je klikt op Starters dan blijven alleen de lijsten voor het Starters examen staan. Zo kun je dus eenvoudig selecteren als je dat wilt.

Zoek de lijst die je wilt overnemen. Klik op het woord overnemen dat achter die lijst staat. Als je al bent ingelogd op wrts dan krijg je direct de geopende lijst te zien. Is het echt de lijst die je wilt, dan klik je onderaan op opslaan. Was je nog niet ingelogd, dan wordt er om je email en wachtwoord gevraagd en verder gaat het hetzelfde.

Primary Colours
Voor de methode Primary Colours komen voor alle Units wrts lijsten, zodat je de woorden voor het hoofdstuk waar je mee bezig bent kunt oefenen. Het maken van die lijsten kost even tijd. Ik begin met Book 1 en ga van daaruit verder. Ik zal hier vermelden wanneer welke lijsten helemaal klaar zijn.

Starters, Movers en Flyers examens
Let op! Ga je het Movers examen doen, dan wordt verwacht dat je ook de woorden van Starters kent. Ga je FLyers doen, dan wordt verwacht dat je ook de woorden van Starters en Movers kent!
De lijsten voor deze drie examens zijn compleet.

Flyers online oefenen!
Voor het Flyers examen kun je online oefenen bij Cambridge ESOL Online practise tests. Kies voor KET Try for free. Het KET examen is net als Flyers niveau A2. Gaat het je gemakkelijk af en wil je eens uitproberen hoever je komt op B1 niveau? Kies dan PET Try for free en daag jezelf uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten